Weet je roeping

Maatschappelijke waardecreatie

Holie Hub is gevestigd in de Abdij van Berne. Al 900 jaar – en nog steeds!- leven de Norbertijnen hier volgens de Vita Mixta (‘het gedeelde leven’). Zij richten zich op maatschappelijke waardecreatie, waarbij ondernemen en samenbrengen centraal staan. Zo werd vanuit de Abdij van Berne zo’n 120 jaar geleden de basis gelegd voor de boerenleenbank – waar later de Rabobank uit voort kwam en ook de voorloper van de huidige ZLTO (boerenbelangenorganisatie) en de ING werden vanuit de Norbertijnen gestart.   

Tijdloze wijsheden

Al honderden jaren slagen zij erin om maatschappelijk relevant te zijn. Wij liepen met hen mee en leerden verschillende lessen van hen, zoals: ‘Verantwoordelijkheid nemen geeft betrokkenheid’, ‘Afhankelijkheid van elkaar voelen is cruciaal’, ‘Duurzaamheid is proberen te werken aan dat wat blijft’, of ‘Het spanningsveld opzoeken dwingt tot verdieping’. Tijdloze wijsheden, die juist nu, in ons snelle moderne leven weer relevantie en urgentie krijgen. En passen deze toe op de Holie Hub om dit tot een unieke locatie te maken. 

Een plek voor contemplatie

Dat maakt de Holie Hub bij uitstek een plek voor een pas op de plaats en een stapje naar voren. In deze rustige, groene omgeving in het hart van Brabant, kom je los van de hectiek van alledag, weg van de gebaande paden. Om ruimte te bieden aan nieuwe ontmoetingen, nieuwe ideeën en nieuwe invalshoeken. Zo komen we tot verassende oplossingen die ons vooruithelpen naar een duurzame toekomst.

Wil je meer weten over de historie van de Holie Hub? Of hoe het gedachtegoed jou verder kan helpen? Lees meer over ons.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Over Holie Hub
Programma
Huisvesting
Actueel
Community
Contact

Powered by: