Leven volgens

de Vita Mixta

De Holie Hub is gevestigd in het Abdijhuis van de Abdij van Berne. Niet zonder reden, de plek nodigt uit tot rust en bezinning en kent een rijke historie. Wat maakt deze plek nu zo bijzonder? 

De Norbertijnen zijn het oudste genootschap van broeders in Nederland. Ze zijn altijd op zoek naar een vruchtbare mix tussen het leven en werken binnen de religieuze leefgemeenschap en de gerichtheid naar buiten om met woord en daad anderen bij te staan. Hoewel zij niet meer groot in aantal zijn, blijven ze geloven in de betekenis die de norbertijner spiritualiteit kan heb­ben.

900 jaar geschiedenis en betekenis​

De Norbertijnen voelen zich betrokken bij de wezenlijke vragen die men­sen, groepen en organisaties aan het hart gaan. Voor hen willen zij een bron van inspiratie zijn en een plek van bezinning bieden. Hun wens: ‘Berna ut Lucerna’, opdat Berne het licht moge verspreiden.

Impressie van het terrein Abdij van Berne

Een pas op de plaats

Een stap naar voren

Retraite

Ervaar het kloosterleven zelf door een of meerdere dagen door te brengen in de Abdij van Berne.

Rondleiding

Beleef de historie van de Abdij van Berne tijdens een persoonlijke rondleiding.

Bierproeverij

Ontdek in het proeflokaal het enige Norbertijnen bier in Nederland. Proef letterlijk de historie van deze plek.

Abdijwinkel

Bezoek de winkel met verrassende Abdij producten, boeken en cadeau artikelen.

De grondleggers

van de financiële sector

De Abdij heeft een lange geschiedenis met de banken- en zakenwereld. Norbertijn Gerlacus van der Elsen is bijvoorbeeld één van de grondleggers van de Boerenleenbank, de coöperatieve voorloper van de Rabobank. De Hanzebank, die zich na het faillissement met andere banken samenvoegde tot de Nederlandsche Middenstandsbank, dat uiteindelijk onderdeel werd van de ING, is ook in de Abdij van Berne opgericht.

Bekijk de video hieronder. De vlog in opdracht van CIRCL Movement (ABN AMRO) gaat in op het ontstaan van de samenwerking tussen Holie Hub en de Norbertijnen. 

De 8 lessen van de Nobertijnen

Wat kunnen we vandaag de dag leren van de filosofie van de Norbertijnen? Tijdens een retraite zijn er door het team van Holie Hub intensieve gesprekken gevoerd met de broeders om hier achter te komen.

De opbrengst? Waardevolle inzichten die hebben geleid tot levenslessen die actief worden ingezet in de programmering op locatie.

Hallo, met Holie Hub

© 2023 All Rights Reserved.