VNO NCW

VNO NCW organiseerde de Circulaire Innovatie Top 20 in de Holie Hub. Lees het verslag over deze feestelijke bijeenkomst.

Applaus voor de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 

Noord-Brabant kent veel innovatieve organisaties en ideeën. Om deze Brabantse ideeën en initiatieven op de kaart te zetten en elkaar te laten inspireren, organiseren VNO-NCW Midden, VNO-NCW Brabant-Zeeland, ABN AMRO, de BOM, de provincie Noord-Brabant en Port of Moerdijk de Brabantse circulaire Innovatie Top 20. 

Circulariteit in de spotlight 

De Brabantse finale vond plaats in de Holie Hub op dinsdag 7 maart. Hier presenteerde de top 20 haar circulaire innovaties aan een breed publiek. Daarna ging de jury in beraad en koos één winnaar in elke categorie. Het was een middag vol circulaire inspiratie, netwerken en de top 20 in de spotlight! 

De jury beoordeelde de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. Brigit van Dijk–van de Reijt, juryvoorzitter, lichtte de keuze van de jury toe: 

“De kwaliteit van de inzendingen was weer zeer hoog dit jaar, mede door de diversiteit was het echt moeilijk voor ons één winnaar voor elke categorie (3) te kiezen.”  

Baril Coatings, ZigZagSolar en No Waste Army kwamen deze dag als winnaars uit de bus.

Teun Duijghuisen, (commercieel directeur) Baril Coatings B.V.: “Het winnen van de prijs is een stuk erkenning, ik denk niet dat sustainability en circulariteit een competitie is onderling, maar de wedstrijd die we als maatschappij hopelijk gaan winnen.” 

De jury in beraad 

Naast voorzitter Brigit van Dijk–van de Reijt, directrice bij BOM, bestond de jury uit Jayand Baladien, commercial director bij Port of Moerdijk, Cees-Jan Pen, Lector de ondernemende regio bij Fontys Hogeschool, Rob van Willigen, Sustainability Product-as-a-Service Expert bij ABN AMRO en Theo Bruinsma, bestuurslid VNO-NCW Brabant-Zeeland. 

De winnaars van de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 dingen in de Week van de Circulaire economie mee naar de landelijke titel. Voor een overzicht van de deelnemende organisaties, zie ook: website VNO NCW

Wil jij ook een event organiseren op een plek van betekenis? Of een Holie Hub event bijwonen? Neem contact met ons op.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

SRVision

KNVI SRVision was te gast bij Holie Hub met het jaarlijkse event over de toekomst van service management.

Lees meer

Powered by: