Over de presentatie

8 lessen van de Norbertijnen

Holie Hub is gevestigd in de Abdij van Berne. Al 900 jaar – en nog steeds!- leven de Norbertijnen hier volgens de Vita Mixta (‘het gedeelde leven’). Zij richten zich op maatschappelijke waardecreatie, waarbij ondernemen en samenbrengen centraal staan.  

Al honderden jaren slagen zij erin om maatschappelijk relevant te zijn. Het team van duurzaamheid.nl liep met hen mee en leerde verschillende lessen van hen, zoals: ‘Verantwoordelijkheid nemen geeft betrokkenheid’, ‘Afhankelijkheid van elkaar voelen is cruciaal’ en ‘Duurzaamheid is proberen te werken aan dat wat blijft’. Tijdloze wijsheden, die juist nu, in ons snelle moderne leven weer relevantie en urgentie krijgen. 

Weet je roeping

Een plek van bezinning

Hoewel Norbertijnen niet meer groot in aantal zijn, blijven ze geloven in de betekenis die de norbertijner spiritualiteit kan heb­ben. Ze zijn altijd op zoek naar een vruchtbare mix tussen het leven en werken binnen de religieuze leefgemeenschap en de gerichtheid naar buiten om met woord en daad anderen bij te staan.  

De Norbertijnen voelen zich betrokken bij de wezenlijke vragen die men­sen, groepen en organisaties aan het hart gaan. Voor hen willen zij een bron van inspiratie zijn en een plek van bezinning bieden. Hun wens: ‘Berna ut Lucerna’, opdat Berne het licht moge verspreiden. 

Werk aan dragende verhalen

Boek een presentatie

  • Een presentatie van een van de Norbertijnen over hun levenslessen. Leer hoe je kunt werken met deze tijdloze wijsheden in jouw eigen business
  • Inspirerend en activerend. De Norbertijnen delen graag hun duurzame inzichten vanuit spirituele en filosofische invalshoeken. 
  • Combineer deze activiteit met de Duurzame Biecht, een methode om de dialoog op gang te helpen. Durf jij het aan?

Wil jij een presentatie reserveren in de Holie Hub? Meld je dan hieronder aan. 

Ja, ik heb interesse in deze presentatie

Pas op de plaats

stap naar voren

Vergelijkbare workshops

© 2024 All Rights Reserved.