Over de workshop

Trap tegen Troep

Leer hoe jouw bedrijf efficiënter om kan gaan met grondstoffen. Word een expert op het gebied van de R-ladder!

We moeten stoppen met het produceren van afval. De Trap tegen Troep, ook wel onze Stairway to Heaven, laat trede voor trede zien hoe we anders met onze spullen en ons afval kunnen omgaan. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe doe je dat dan?

Trap tegen Troep 3

Inzicht in de R-Ladder

Workshop

Op het hoofdkantoor van Duurzaamheid.nl in de Holie Hub is de ‘Trap tegen troep’ ontstaan. Deze trap vertelt je in gewone mensentaal welke stappen op de R-ladder je beter kunt vermijden. Hoe hoger je zit op deze trap, hoe minder grondstoffen je verspilt.

Het helpt je om goed na te denken over wat je koopt en of je iets koopt of beter leent of deelt. Het gaat immers niet om het bezit maar om het gebruik. Duurzame koplopers in het bedrijfsleven zetten hier volop op in. 

Weg van wegwerp

Wat kun je verwachten?

  • Een ochtend of middag vol met inspiratie voor jouw team (vanaf 10 personen)
  • Een interactieve workshop over de kansen voor jouw organisatie om zo min mogelijk grondstoffen te verspillen
  • Inzicht in de beleving van jullie doelgroep, de eindgebruiker. Hoe spelen jullie hierop in? 
  • Het moment om jouw brandende vragen te stellen aan een expert
  • Niet alleen food for thought, maar we zorgen ook voor lekkere hapjes en drankjes. Sluit af met een gezellige borrel of lunch
  • Samen gaan jullie op weg met concrete inzichten en een stappenplan

Wil jij deze workshop met jouw team meemaken in de Holie Hub? Meld je dan hieronder aan. Ontvang bij aanmelding automatisch de brochure ‘Workshop Trap tegen Troep.’

image00009

Ja, ik heb interesse in deze workshop

Veelgestelde vragen

Is een maatwerk workshop mogelijk?

De workshop Trap tegen Troep is een maatwerk programma. De inhoud van de workshop wordt afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. Het programma is prima te combineren met andere leerzame activiteiten in de Holie Hub.

Hoe lang duurt de workshop?

In een ochtend of middag is jouw team volledig op de hoogte van de R-ladder en de Trap tegen Troep. Het eerste deel staat in het teken van leren en inspireren. Het tweede deel gaan jullie actief aan de slag met een stappenplan voor de organisatie. 

Voor hoeveel deelnemers is de workshop geschikt?

Deze workshop is geschikt vanaf 10 personen. Ook een grotere groep tot 40 personen kan deelnemen in break-out sessies. De groep volgt dan gelijktijdig meerdere activiteiten in de Holie Hub. Informeer naar de mogelijkheden.

Mag ik vrijblijvend een offerte aanvragen?

Natuurlijk. Wij informeren jou graag over alle events, workshops, trainingen en overige mogelijkheden in de Holie Hub. Wij werken graag aan een programma op maat geschikt voor jouw organisatie.

ik zoek een teamuitje. Is deze workshop geschikt?

Jazeker. Het dagdeel staat niet alleen in het teken van leren en inspireren maar er is ook tijd voor gezelligheid met een lunch of borrel naar wens. De workshop kan naar wens uitgebreid worden met eigen activiteiten.

wat zijn de catering opties?

Van een eenvoudige en gezonde Klooster lunch tot aan een verspillingsvrij diner of borrel met streekproducten. Gezond eten met oog voor mens en milieu staat centraal. Ons aanbod is compleet vegetarisch ingericht. Informeer naar ons menu.

Ik zoek een extra spreker? is dat mogelijk?

Dat is zeker mogelijk. Holie Hub beschikt over een uitgebreid netwerk aan aanjagers in samenwerking met duurzaamheid.nl. Wij matchen jouw behoefte aan inhoud aan de juiste spreker of expert.

Mag ik mijn eigen event/workshop organiseren?

Graag zelfs. Je bent van harte welkom om eens langs te komen om jouw wensen te bespreken. Wij vullen graag jouw programma aan met een van onze presentaties, trainingen of workshops. 

is de Holie Hub goed bereikbaar?

Holie Hub is centraal bereikbaar en ligt dichtbij de steden Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Met het openbaar vervoer is de Holie Hub binnen 30 minuten bereikbaar. Er zijn diverse carpool plekken in de nabije omgeving zoals de centraal gelegen plek in Veghel-Noord. Parkeren is mogelijk op het eigen terrein.

Wat is er nog meer te doen in de Holie Hub?

Neem deel aan onze Audio Tour, over de geschiedenis van de Abdij, duurzaamheid en de SDGs. Waag je in de Sustainable Confession: de plek voor jouw duurzame verhaal. Boek de Holie Podcast studio. Proef het Berne Abdijbier of maak een wandeling door de tuinen van de Abdij van Berne.

Vergelijkbare events

© 2023 All Rights Reserved.