Over de cursus

Toegang tot de SDG's

De Sustainable Development Goals zijn ontwikkeld om tegen 2030 een groenere, eerlijkere en betere wereld te bouwen, en we hebben allemaal een rol bij het bereiken ervan. In 2015 hebben alle 193 landen die lid zijn van de Verenigde Naties (VN) de Sustainable Development Goals aangenomen. De doelen gelden voor alle landen en voor alle mensen. Hoe zet je met behulp van de SDG’s succesvol stappen in jouw organisatie om klaar te zijn voor de nieuwe economie? 

Verbinding is de sleutel

Werken aan de toekomst

De SDG’s schetsen een beeld van een toekomst waarin vooruitgang iedereen ten goede komt, waar klimaatverandering een halt wordt toegeroepen en alle mensen in vrede en welvaart kunnen leven. Het unieke karakter van de SDG’s betekent dat ze met elkaar verbonden zijn – vooruitgang boeken op het ene doel leidt vaak tot vooruitgang op een ander doel, of soms zelfs op meerdere doelen.  

SDG Nederland is een netwerk van organisaties die zich inzetten voor de Sustainable Development Goals. De Holie Hub is, als een van de twaalf SDG Houses verbonden, aan het netwerk. SDG NL probeerde de drempel om aan de slag te gaan voor bedrijven en gemeentes te verlagen door stappenplannen te ontwikkelen, waarbij de zeventien doelen en 169 subdoelen zijn ‘ingedikt’ tot concrete handleidingen per organisatieonderdeel.  

Cursus inhoud

Wat ga je leren?

  • Hoe jouw bedrijf een bijdrage kan leveren aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen 
  • Hoe je jouw SDG-impact eenvoudig meet en rapporteert 
  • Je krijgt inzicht in jouw voetafdruk. Je leert over hoe jouw bedrijf in enkele stappen energieneutraal wordt 
  • Je weet welke processen er bestaan om jouw bedrijf te verduurzamen en krijgt de tools aangereikt om te starten incl. de mogelijkheden van financiering 
  • Met de quickscan ga jij op weg om jouw bedrijf toekomstbestendig te maken 
  • Niet alleen food for thought, maar we zorgen ook voor lekkere hapjes en drankjes. Sluit bijvoorbeeld af met een gezellige borrel of start met een gezonde lunch 

Wil jij deze cursus met jouw team meemaken in de Holie Hub? Meld je dan hieronder aan.   

Ja, ik heb interesse in deze cursus

Hemel en aarde bewegen

voor een duurzame toekomst

Vergelijkbare workshops

© 2024 All Rights Reserved.