Samen tegen Voedselverspilling

Op 4 december 2023 was Samen tegen Voedselverspilling te gast bij Holie Hub! Dat was genieten van een verspillingsvrij diner.

Samen tegen Voedselverspilling vierden hun 5-jarige jubileum met een feestelijke bijeenkomst en een verspillingsvrij diner. Met de aftrap van hun jubileum video, maar ook met een terugblik van de bestuursvoorzitter Philip den Ouden. Want wat is er ten positieve veel veranderd in de afgelopen jaren op het gebied van voedselverspilling!

Concreet nieuws kwam vanuit de hoek van de retail: zij presenteerden de verspillingscijfers van 2022. En met trots: supermarkten hebben 17,4% (35 miljoen kilo!) minder voedsel verspild dan in 2018. Na presentatie van deze mooie cijfers, vormden Albert Heijn, CBL, Jumbo en Lidl een panel om hun visie op de resultaten, impact en plannen voor de toekomst te delen. Er was ook ruimte voor vragen vanuit het publiek wat zorgde voor een mooie, open discussie die ook ging over andere sectoren die verspilling monitoren; zoals de catering.

Het plenaire gedeelte werd, heel toepasselijk voor de dag voor Sinterklaasavond, samengevat met een gedicht van de hand van de huisdichter van de gemeente Meierijstad: Rick Terwindt.

Deze middag was er extra veel tijd voor de netwerkborrel. Onder het genot van verspillingsvrije hapjes gemaakt door de studenten van het Koning Willem 1 College en lekkere drankjes, zoals het enige Norbertijnen abdijbier van Nederland, werden volop contacten gelegd en plannen gesmeed om de komende tijd samen nóg meer impactvolle stappen te zetten.

Of, in de woorden van de directeur Toine Timmermans: “We mogen trots zijn op de behaalde resultaten, en nu met volle kracht vooruit!”

Wil jij ook een event organiseren op een plek van betekenis? Of een Holie Hub event bijwonen? Neem contact met ons op.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

SRVision

KNVI SRVision was te gast bij Holie Hub met het jaarlijkse event over de toekomst van service management.

Lees meer

Powered by: